dissabte, 27 d’agost del 2011

Cuadern alemany. Segon dia. Dienstag (part III)

La plaça del Dom no comença a omplir-se fins les deu, mentrestant està estranyament buida, despoblada. El sol del matí encara no escalfa del tot.

Köln sembla una ciutat mandrosa, el Rhein Park fins les onze del matí és fantasmal, mitja hora més tard ja apareix qui hi passeja i qui va amb bici. El Rin llisca amb parsimònia davant les edificacions de l'altra llera del riu: el Dom, juntament amb algunes esglesies més i el que semblen cases senyorials, s'alcen dominant el paisatge de la riba.

Al migdia, el centre de la ciutat, està bullint: una gernació de turistes i locals passegen pels carrers i carrerons. Badant i donant voltes vaig situant les diferents zones d'interès. Caldrà esbrinar si les noies captivadores del centre, a la nit són assídues d'algun bar, i no perdre passada del que hi deu haver preparat per al cap de setmana.

Dinar al "Ech Kölsch" on preparen especialitats alemanyes, acompanyades sempre d'una Kölsch (cervesa típica de la regió, bastant suau). Després, una passejada cap a l'Univiertel a Barbarosaplatz per veure una part diferent de la ciutat: en ser una zona universitària hi ha diferents comerços (Subways, i més bars i tendetes). De tornada em cruspeixo un Apfelstrudel i torno cap a l'hotel exhaust de caminar per fer una tardana migdiada.

Un cop despert em trobo massa cansat per anar a sopar a l'Altstadt i m'endormisco fins l'endemà.


Següent